Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Княгиня Калина е отказала да даде кръвна проба, съобщи Нова тв, като се позова на Прокуратурата. Така разследващите ще вземат предвид резултата от дрегера, който е отчел около 1.5 промила алкохол в кръвта.

Автомобилът, с който княгинята се удари в бариера в Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство.

Тепърва прокурорът, назначен по случая, ще трябва да прецени какво да бъде обвинението, като най-вероятно ще е по чл. 343 Б от НК, който предвижда от 1 до 3 години затвор и отнемане на колата или глоба с размера на стойността му. В този случай колата не е собственост на Калина Сакскобурготска.  

От Окръжната прокуратура обясниха, че евентуални нарушения при документирането на отказа на Сакскобурготска да даде кръвна проба могат да бъдат причина за това обвинение да не бъде повдигнато.

Oще по темата
Княгинята вече не е в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

208

lewskar

преди 8 месеца

Евентуални нарушения при документирането на отказа за кръвна проба могът да доведът до НЕповдигането на обвинение!!!Спирането за проверка и задържането на водача до идването на патрул на КАТ , представлява нарушение на правото за свободно движение, което е незаконосъобразно. Също така отказът на водача да де проба трябва да бъде съзнателен т.е. да не е подведен от полицейските служители или от свидетели описани в акта. Демек Пияната Калина пак и се размина

207

Анонимен

преди 8 месеца

Аз винаги съм казвал че наказанията са достатъчно сериозни.Те просто трябва да са еднакви ЗА ВСИЧКИ.Не може като си "цар" или министър или примерно Лютви Местан за тебе да не важат правилата и да не подлежиш на никакво наказание.НАПРОТИВ за такива наказанията трябва да са ОСОБЕНО сериозни!

206

Анонимен

преди 8 месеца

До И сега к'во?! - Ами не, няма да те третират наравно с княгинята и именно затова подобен закон за конфискация на автомобил и затвор е пълен абсурд. Ще напълнят затворите с младежи пушили една марихуана преди 1-2 седмици и седнали зад волана, защото отдавна не са под влияние на марихуаната, но видиш ли княгини, министри и полицайчета като шофират под влияние на нещо си при тях ще се допускат грешки при документирането, за да може да нямат проблем. И тълпата вика "ура" на насилника си!

fallback