Снимка БГНЕС, архив
fallback

Водени може би от политически недоимък, днес откъсваме парче по парче от миналото, за да строим "сглобката" на политически угодна и не българска история. Време е да се замислим за онова, което самите ние правим, защото сме на път днес за срам да пишем нова Епопея, да направим Вазов герой в тази нова "Епопея на обречените", нямаме право на това.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на площад “Възраждане” в Габрово по време на тържествената заря-проверка, част от Националното честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Йотова подчерта, че всички трябва да се запитаме дали в момента ние строим българската бъдност, дали наистина носим авторитета и уважението към онези, които са дали живота си, за да я има България. И дали в последните години не сме попаднали в плен да се опитваме да пренаписваме собствената си история, "да се опитваме да се гаврим с паметта на героите".

Програмата тази вечер продължава с концерт на група “Епизод” на централния площад в Габрово.

Официалната церемония по поднасяне на венци и цветя ще се състои утре при каменните барелефи в подножието на връх Свети Никола. В нея ще участва държавният глава Румен Радев.

По-късно през деня ще бъде открита изложбата „Свобода без граници“ в пространството до Паметника на свободата и ще бъдат изнесени възстановките „Битката при Орлово гнездо“ и „Възстановка на ден трети от боевете, описан от Иван Вазов”, а в подножието на върха се организира представяне на националната кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 месеца

Само през комунизма тази държава видя спокойствие и цел.

20

Mишлето

преди 8 месеца

Истинското лице на комунизма и очаквате от тази която е *** като паве като шефа си България да върви напред и да бъде чудесно место за живот.Дерзайте.

19

Анонимен

преди 8 месеца

Една нищоправеща,скъпоплатена и охранена кобила също като господаря си която получава заплата за нищо!!!Тази институция е излишна..............е от такива като теб се срамувам другарко

fallback