Снимка: архив, БГНЕС

Жена е била блъсната на столичния булевард "Граф Игнатиев", вследствие на което ръката й е била счупена заради мъж, управляващ тротинетката с несъобразена скорост. Пострадалата е със средна телесна повреда. Но санкциониран ли е нарушителят и защо потърпевшата обвинява органите на реда, че не са се отнесли достатъчно сериозно към случая?

Още по темата
На 10 август Албена пресича улицата, когато мъж, управляващ тротинетка, я блъска в гръб, предаде Нова тв. Група хора и екип на Бърза помощ веднага помагат на жената. Но се налага след оказаната първа помощ жената да се върне на мястото на произшествието.

На мястото на инцидента, по думите на Албена, са били два екипа на КАТ.
„Този, който управляваше тротинетката, остана до края в абсолютно безмълвие. Аз така и не разбрах неговото име. Нито един път не ми каза „Извинявайте”. Просто мълчаливо седя 4 часа на тротоара”, разказа тя.

Органите на реда изземат запис от видеонаблюдение, но когато пострадалата поискала записа, те обяснили, че са го изтрили.

„Възмутена съм, защото накрая на него му дадоха някакъв документ и му казаха, че трябва да плати акт. Неговата реакция, единствената, която изрази, беше: „Така ли, акт?!” и си тръгна с тротинетката”, добави потърпевшата.

Албена е претърпяла и операция на ръката. „Казаха, че има свидетели, но отказаха да ми дадат имена или каквито и да било данни”, обясни Албена. Тя е решена да търси правата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase