Снимка: БГНЕС

До този момент гръцките власти не са предоставяли данни и не са се обръщали към посолството на България в Атина с искане за съдействие по случая. Това съобщиха за БТА от Министерството на външните работи (МВнР) по повод разпространената информация, че българки са били сред експлоатираните жени в гръцкия „завод за раждания“ на остров Крит.

Към дипломатическата ни мисия в Атина не са постъпвали и искания за окзаване на помощ от страна на български граждани, добавят още от МВнР.

Гръцки медии съобщиха за „завод за раждания“ и „индустриализация на ражданията“, както и за разкритията около скандала с незаконните осиновявания, донорство на яйцеклетки и привидни инвитро процедури в Центъра за инвитро оплождане в град Ханя на остров Крит.

Сред десетките жени, които са били експлоатирани от престъпната група като сурогатни майки и донори на яйцеклетки, има и българки.

Според съобщението на гръцката полиция организираната престъпна група, в която участват лекари и други медицински лица, е разбита сутринта на 8 август с операция, проведена на Крит, в Атина и в Солун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase