Снимка БГНЕС, архив

Вежди Рашидов от ГЕРБ ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента след края на август, съобщи Нова тв.

В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, за да стане факт, тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

По-късно в понеделник той обясни, че изказването му е извадено от контекст.

Още по темата

„Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек“, обясни Рашидов.

Оставката на Вежди Рашидов като депутат поискаха от Български фонд за жените и призоваха всички партии да я гласуват. „Вие нямате място в българския парламент! А извинението ви няма никаква стойност”, посочват от организацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase