Снимка БГНЕС, архив

„Парламентът не бива да се влияе от тълпата и от улицата, защото взема решение, което не е най-правилно. Тълпата иска мъст". Това заяви политическият пиар Нидал Алгафари пред Nova News по повод спешните промени в НК и в Закона за домашното насилие, които се разглеждат в парламента.

„В момента извършваме действия, които не са най-правилните. Не трябва да се влияем от тълпата, нито от разплаканите хора по телевизора, а трябва да има достатъчно мъдри хора, които да сменят философията на НК. Мъстта не води до нищо. Всички губят. Трябва да се намери друг вариант. Бих се радвал, ако парламентът обсъжда как да се смени образователната система, защото в последните години всички мечтаят да са мутри, там е сбъркано нещо”, каза Алгафари.

Още по темата

„Насилието може да бъде и психологическо. Една рана може да се оправи за месец-два. Много по-тежко е психическото насилие и трябва да бъде вкарано като допълнително наказание за евентуални присъди”, поясни той.

Според него държавата трябва да вложи милиарди във възпитанието и образованието и неколкократно изтъкна ролята на възпитанието. По думите му със закон манталитетът на потушаване на проблемите няма да се промени. „Това общество го оставихме да се чалгализира до такава степен, че в момента 90% от младите хора не знаят какво е думата опера, камо ли класическа музика. Направихме така, че те не искат да четат, тях ги интересуват само социалните мрежи, в които животът им става извън реалността, те живеят в друга реалност”, каза Алгафари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase