Снимка: БГНЕС

Убиецът на мъжа и 18-годишното момиче, чийто тела бяха намерени край Лозен, е арестуван близо до Айтос. Той е направил самопризнания пред криминалистите, открит е и пистолетът, с който са застреляни жертвите.

Още по темата
Софийска градска прокуратура ръководи разследване за извършено двойно убийство. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 04.08.2023 г. от разследващ полицай при СДВР. Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 03.08.2023 г. в землището на с. Лозен, Столична община – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 във връзка с чл. 115 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от прокуратурата.

До настоящия момент са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и ГДНП е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.

Утре ще бъдат дадени повече подробности за убийството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase