Снимка БГНЕС
fallback

Мандатността на кметовете ще сложи край на феодализма. Въпрос на дискусия е дали да бъде 2 или 3 мандата.

Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Изненадващо коалицията предложи кметовете на общините да бъдат ограничени с два мандата, а това се разписа в предложените от тях промени в конституцията.   

С отварянето на основния закон пък да се разпише и националният празник да е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност да стане национален празник, а не сегашният 3 март. "Националният празник е близък до ума и сърцето на всеки българин. В момента уредбата на националните празници е в Кодекса на труда и не е сериозно" , обясни Минчев. Преди девет месеца това предложение имаха и от ГЕРБ, но тогава Промяната гласува "въздържал се".

Oще по темата

Последното редовно правителство да става служебно е друго от предложенията. "В последните две - три години видяхме, че служебното правителство се превръща в инструмент на президента да концентрира държавната власт почти изцяло в себе си, което противоречи на конституцията", каза още Минчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Ангелина

преди 9 месеца

Това ,ще доведе до някаква "мяра" ,но не и до желаната промяна. Проблемът е много по- дълбок във феодалните региони ,които са малките градове. Причината за това са не само феодалите ,но и "раята" ,които са роби по душа и готови на абсолютно всички низости заради жалкото си съществуване ,чиито личностни характеристики се използват от местните деребеи. Необходими са хора с различен начин на мислене от местните нрави ,управленци по душа ,с качества и с нова визия за развитие на регионите .

75

Анонимен

преди 9 месеца

Див популизъм. Покрай една промяна ще ни пробутат и други. Служебните правителства си вършеха работата, но алчността на партиите за повече власт е безгранична. Трети март обединява българите, но ни манипулират, че ни разединявал.

74

Сенека

преди 9 месеца

Никой не е безгрешен и всеки прави в живота си грешки,но това да гласуваш повече от веднъж за ПП-ДБ това е патология

fallback