8-годишно момче от Бургас е поразено от мълния при разразилата се по-рано тази вечер буря. Детето се разхождало с родителите си по плажа. Прието е в реанимацията на държавната болница, където лекарите се борят за живота му, предаде Bulgaria ON AIR.

Бургаско семейство с две деца е застигнато от бурята по време на разходка по плажа в Морската градина. Опитали да намерят подслон до близкия ресторант, но преди да стигнат 8-годишното момченце е поразено от гръмотевица.

"Видях точно как падна мълния и майката на детето каза: Някой да се обади на тел. 112. В момента, в който отидох, майката правеше дишане уста в уста, а бащата правеше сърдечен масаж", каза свидетелят Никола Попов.

Детето в безсъзнание е откарано в Спешния център на държавната болница в състояние на клинична смърт.

"Състоянието е критично. В момента е настанено в отделението по реанимация с опасност за живота, провеждат се консултация, за да се установят процентите на изгаряния, както и всички наранявания на вътрешните органи", коментира зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров

Детето е прието с мокри дрехи и се предполага, че именно това е причината да е поразено от мълнията.

"Единственото, което разбрахме, е, че са били на плажа. Детето беше мокро, покрито в пясък цялото и затова съдим, че е било във водата. Освен изгарянията, мълнията поразява и жизнено важни органи", коментира д-р Лъчезар Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase