Снимка БГНЕС

Полската фирма Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr2 S.A. ще ремонтира шест двигателя на българските изтребители МиГ-29. Класираният на първо място българските военноремонтни заводи в „ТЕРЕМ-ХОЛДИНГ“ ЕАД отказаха да подпишат договор, показва справка на БТА в Регистъра за обществени поръчки.

Миналия месец стана ясно, че "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ" ЕАД е спечелил обществената поръчка.

Цената, предложена от полската фирма за този ремонт, е 9 552 000,00 евро (18 682 088,16 лева) без мито и ДДС. Тя е за извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест броя двигатели.

От Министерството на отбраната обявиха обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29 през април. Предметът ѝ включва извършване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест двигателя за МиГ-29 за възстановяване на техния междуремонтен ресурс и междуремонтен срок на служба. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности на всеки един двигател не трябва да бъде по-голям от девет месеца.

Ведомството прекрати процедурата за възлагане на обществена поръчка за доставка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29 по-рано тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase