Снимка: БГНЕС
fallback

Работници и служители от Агенция "Пътна инфраструктура", Националното тол управление и от "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР излязоха на протест пред служебния вход на парламента с искане за по-високи заплати.

Oще по темата
Демонстрацията е част от протестните акции на Конфедерацията на независимите синдикати в България под наслов "За справедливи доходи в бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите".

Охраната от жандармерията не позволи на демонстрантите да се приближат до сградата на Народното събрание и като отговор на това протестиращите препречиха движението по улица "15 ноември", която води към служебния вход на парламента, съобщава БНР.

В крайна сметка протестиращите освободиха движението по улица "15 ноември", след като стана ясно, че ръководството на КНСБ ще проведе в петък поредица от срещи с парламентарните групи по исканията си за увеличаване на доходите в бюджет 2023.

Първата среща ще е в 10 часа с "Продължаваме промяната"- "Демократична България".

За 11 часа са насрочени разговорите с ДПС, а от 13 часа - с ГЕРБ-СДС.

През това време на служебния вход на парламента ще протестират работещи в Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите, Българското национално радио, читалища, музеи, галерии и библиотеки
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 месеца

сега почнахте да протестирате , що не протестирахте при Гълъб?? това са тенденциозни протести.

16

ля ля

преди 10 месеца

тези от АПИ могат и да започнат да си вършат работата!! то бива безконтролно поведение!!

15

Е тва е

преди 10 месеца

Едни работим, други се разхождат по улиците и протестират за повече пари. Имат си даже структури КНСБ и какви ли не синдикати, дето ги пазят.

fallback