Снимка БГНЕС

"Булгаргаз" внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявление за утвърждаване на цена за август от 62,38 лева за мегаватчас (MWh) - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от обществения доставчик.

КЕВР утвърди цена на природния газ за юли от 60,58 лева за MWh - без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. Това означава, че към днешна дата предложената от "Булгаргаз" цена за следващия месец е с 2,97 процента по-висока спрямо настоящата.

На 1 август в КЕВР ще бъде депозирано окончателно предложение за цената на природния газ за август, при отчитане на котировките на ценообразуващите компоненти към 31 юли 2023 г., добавят от "Булгаргаз".

Прогнозната цена за септември е 60,66 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), изчислена съобразно котировките на газов хъб TTF към 11 юли, което е с 2,76 на сто под предложената за август и с 0,13 на сто над утвърдената за юли.

Финалното предложение за цената на природния газ за септември ще бъде депозирано в КЕВР на 1 септември, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase