Снимка: архив, БГНЕС

Редица курортни селища и плажове по Южното Черноморие осъмнаха без вода. Причината е авария на довеждащ водопровод към язовир "Камчия" и ремонт на Пречиствателната станция на язовир "Ясна Поляна".

Хотелиери и концесионери на плажове определиха проблемите като саботаж на туристическия сезон, предаде БНР.

Как е възможно в разгара на сезона, при тези високи температури, да спрат водата - питат концесионерите на плажните ивици в Крайморие и Ахтопол Николай Димитров и Галин Вълчев.

“Няма как в разгара на сезона, в тези жеги, които обявиха - жълт код, хората да внимават, водата е от жизнено важно значение. Вода нямаме от 8.00 часа сутринта. Разбирам от хората, които работят по трасето, че в най-добрия случай в края на деня, а може и утре сутринта водоподаването на бъде въстановено. Вие представяте ли си - от Крайморие до Ахтопол, до Резово, това са стотици хиляди туристи без вода в жегите”, каза Димитров.

"Абсолютно нищо не може да работи без вода. Вие много добре знаете, че като няма ток и вода, абсолютно нищо по плажа не може да работи - нито душове, нито тоалетни, нито заведенията могат да работят, абсолютно нищо", допълни Вълчев.

За потребителите на вода от язовир "Ясна поляна" аномалии във водозахранването поради ремонтни дейности има всеки вторник.

Хотелиерът от Приморско Здравко Василев каза: "Хората чакат цяла зима тези дни, за да си изкарат хубава почивка, а в един момент, когато се върнеш в квартирата или хотела и не можеш да си измиеш морската вода, просто трагедията и напрежението са големи за всички".

Сред спешни разговори с ръководството на дружеството "Водоснабдяване и канализация" в Бургас водозахранването беше възстановено в 10.00 часа тази сутрин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase