Снимка: БГНЕС
fallback

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията започнаха кампания и призоваха всички да искат касовия си бон.

"Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, с любезното НЕсъдействие на Министерството на финансите, стартират кампания в интерес на всеки един български гражданин, която този път се надяваме да бъде подкрепена от #ВСИЧКИ.

СЗБ и БАЗ като асоциации, обединяващи ресторантьорския и развлекателен бранш, апелираме не само към нашите членове, но и към всички граждани, ползватели и клиенти на всякакъв вид услуги – заведения за хранене и развлечения, хотели, козметични салони, цветарски магазини, зъболекарски кабинети, автомонтьорски услуги, сергии за плодове и зеленчуци, таксита, интелектуален труд, посредници при сделки с движими и недвижими имоти, и др., да помогнем за събирането на данъци към държавата (защото ясно се вижда, че тя е безпомощна да го направи или поне не иска да го направи във всички сфери на икономическата дейност) – ИЗИСКВАЙТЕ своите ФИСКАЛНИ БОНОВЕ или ФАКТУРИ, като по този начин директно всеки един от нас ще помогне за изсветляването на бизнеса в България, а с това – и за подобряването на финансовата и икономическа обстановка в държавата.

Напомняме, че плащането на данъци от фирмите е пряко свързано с финансирането от държавния бюджет на пенсиите на нашите майки и бащи, инвестициите в подобряването на инфраструктурата на градовете, подобряването на здравеопазването, построяването на нови пътища, детски градини и ясли, по-добри условия на труд и заплащане в държавната администрация и още много други дейности, с които животът ни би бил по-добър. Нещо, което всеки от нас желае!

Говорете с вашите приятели, деца и внуци, говорете с вашите родители, баби и дядовци. Обяснете им за инициативата, защото винаги сме вярвали, че всички ние, ЗАЕДНО, можем да живеем и да направим нашата родина по-хубава, по-красива, по-чиста и по-привлекателна за живеене!
Просто е-изисквайте фиксален/касов бон!

Извършвайки плащане, без да получите официален документ, вие помагате на всеки един бизнес да работи, без той да си заплаща дължимите по закон данъци. Парите отиват директно в собствениците на фирми, вместо в бюджета. А това са НАШИТЕ пари! Нашите пари, които    лед това ще бъдат реинвестирани от държавата. Още повече, че по този начин ще елиминирате нелоялната конкуренция – понякога тя е насочена срещу вас, а понякога просто ще помогнете на свой приятел, занимаващ се с бизнес.

В продължение на инициативата, или като част от нея, всеки един от нас може да снима своите касови бележки (при желание може да заличава част от информацията) и да ги публикува в социалните мрежи с Хаштаг: #ИзисквайтеФискаленБон

Обръщаме се към държавата и националните медии с апел да спомогнат при реализирането на идеята, като отделят нужните време и средства за популяризирането й. Обръщаме се и към всички публични личности с призив да дадат пример, за да постигнем добри резултати и покажем, че всички заедно можем да си помогнем взаимно", заявиха те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 10 месеца

Защо да си искам, те са длъжни да ми дадат касов бон!!! Що за парадокс, да си искам..., да върша работата на контролните органи докато се опитвам да празнувам, беседвам с приятели или просто хапвам...

29

Христо

преди 10 месеца

Всички са ми давали касови бележки с изключение на заведенията. Винаги обаче съм смятал, че само некадърници и пълни загубеняци държат заведения и работят в заведения. Поради тази причина се държа напълно цинично с тях и винаги им показвам, че съм много по-висш от тях.

28

Пловдив

преди 10 месеца

Ще си искам касовия бон, но от януари искам европейски пенсии, заплати, социални придобивки, спокойствие, инфраструктура, озеленяване, европейски чист въздух. Ако ги няма започваме размирици и терор над политици и олигарси.Сделка има от страна на народа, а от ваша страна?

fallback