Снимка: БГНЕС

Днес се очаква транспортният министър Георги Гвоздейков да се срещне с ръководството на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", по скандалния случай от събота сутринта, когато хеликоптер летя ниско над туристи на плажа на къмпинг "Градина".

Първоначалната проверка е показала, че полетът е без разрешение и е организиран по повод рекламна кампания. Възможно е пилотът и авиационният оператор да останат без лиценз. Пред БНТ организаторите на полета заявиха, че са предприели всички мерки за безопасност.

На множеството кадри, разпространени в социалните мрежи, се вижда как хеликоптерът е на доста ниско разстояние от плажуващите, както и че хора от кабината на хеликоптера разпръскват предмети. Оказа се, че това са фалшиви 100-доларови банкноти с лика на Тодор Живков. Министърът на транспорта определи случая като недопустим. В позиция на министерството се казва, че летателното средство не може да лети на по-малко от 300 метра над земята. Забрането е и изхвърлянето на предмети от борда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase