Снимка: БГНЕС

Негово Светейшество българският патриарх Неофит прие на среща Негово Превъзходителство Кенет Мертен, посланик на САЩ у нас, съобщиха от Българската патриаршия.

Приемът се състоя в сградата на Софийската света митрополия, а в срещата участваха: Техни Преосвещенства - Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, и Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, както и Теодор Атанасов - началник на кабинета на българския патриарх, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

Негово Превъзходителство изрази своята благодарност за възможността да се срещне и запознае със Светейшия патриарх. Той сподели още първите си впечатления от България, като изтъкна междурелигиозния диалог и разбирателство между различните вероизповедания в България.

По време на срещата бе обсъдена мисията на Българската православна църква в обединяване на българския народ, както и служението й отвъд Океана в лицето на митрополията на САЩ, Канада и Австралия.

В края на срещата патриарх Неофит пожела на посланик Мертен успешен мандат и ползотворна дейност у нас. От своя страна Негово Превъзходителство също изрази готовността си да работи в подкрепа на всички добри инициативи и сподели надеждата си такива срещи и разговори да има и в бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase