Снимка: БГНЕС

Горещо в политиката и горещо в метеорологичното време - така Георги Рачев прогнозира времето през следващите дни по bTV.

По думите му ще има валежна обстановка, но не в обхвата, който беше преди една седмица. Очаква ни хубаво време с всичките капризи, с малко превалявания и прегърмявания, градушките ще са локални, на отделни места.

Валежите до неделя ще са 2-3-4 литра до 10-15 на квадратен метър. В София и днес и утре времето ще е топло. Изобщо до края на месеца ще е топличко и хубаво, прекрасно за море, каза Рачев.

По молба на зрителите метеорологът вече включва в прогнозата си и времето в Гърция и Турция, като обеща другата седмица да покаже и Балканите.

На Халкидики и по-конкретно на средния пръст Касандра в Гърция се очакват 29-30 градуса, а слънцето е закачено по 9 часа.

Същевременно на българското море минималните температури ще са 20 градуса в началото на юли, показва 14-дневната прогноза, а морската вода гони 23-24 градуса.

След малкото захлаждане в неделя отново ще има затопляне с типични следобедни валежи от време навреме. Много хубаво юнско време до края на месеца, каза Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase