Снимка: АПИ
fallback

Камарата на автомобилните превозвачи в България се възмути от съобщението на АПИ, че през прохода "Петрохан" от днес ще преминават само автомобили до 12 тона. Те освен това съзряха цинизъм в него, както и подигравка с бизнеса. Тази позиция публикува КАПБ в прессъобщение.

Измененията са станали със заповед от 5 юни 2023 г., свързани с временната организация на движението в участъка от път I-1 между Мездра и Лютидол.

Oще по темата

"Тази информация разпространи АПИ вчера и посочи, че промените ще влязат в сила от днес – 22 юни, за да може превозвачите да планират работата си и маршрутите", пишат от браншовата организация. Според тях това съобщение е цинично, защото в него се посочва, че тази мярка е превантивна и е свързана с настъпването на летния сезон и очакванията за засилен трафик.

"Явно на 5 юни, когато беше публикувана първата заповед за ограничения на движението, не е било ясно, че идва лято", поясняват от камарата.

КАПБ определя това поведение като "експеримент" с транспортния бранш и ненужно изпитване на търпението на превозвачите.

"Какъв отговор се очаква от страна на бизнеса, с който се подиграват и разиграват по пътищата? Призоваваме за незабавно спиране на хаотичните действия по отношение на ремонта на участъка от път I-1 между Мездра и Лютидол. Намираме, че механизмите "проба-грешка" не са приемливи за държавната агенция, която регулира пътната инфраструктура в страната", посочват от камарата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Кочо

преди 1 година

ПОНЕ ТРАНЗИТНИТЕ ТИРОВЕ НА ЖП ВАГОНИ ! А другите - само където и когато не пречат на движението !

16

АЗз

преди 1 година

Оплакват се сега, но като стане беля ... през Петрохан не е за камиони над 12 т и толкоз. Някой пишеше за шофьорите на товарни камиони, че трябвало да минават през Плевен за София, ами риск на професията. Всички водачи на състави от мпс и мпс над 12 т са професионални шофьори нали, да се държат като такива тогава, а не като ощипани ... каки. Въртиш геврека през Плевен и толкоз.

15

Анонимен

преди 1 година

Да ви се чуди човек на умът на вас от транспортната камера.какви протести какви писма.Камиони като училище затворете прохода спрете снабдяването и тези дето са против ще хапват от асфалта и ще стоят в колите на гладен стомах.то и гориво няма да имат защото цистерните са над 12т.В ръцете ви е и хляба и ножа ,а сте седнали писма да пишете.Не стига че ви пратиха да обикаляте половин България докато излезете до Видин.Стегнете се и затворете пътищата На Кулата стоят камиони по 8часа .

fallback