Снимка БГНЕС
fallback

Проектът за изграждане на пилон с националното знаме на Рожен е частно инвестиционно намерение  на фондация "Наследство в бъдещето". Това съобщават от Министерството на земеделието след извършване на проверка, информира БНР.

Пилонът ще се издигне на земеделска земя, чието предназначение е променено.

Пилонът ще се изгражда в терен частна собственост в местността Рожен, земеделската земя е осма категория, с начин на ползване - ливада с площ 2316 кв. м.

Oще по темата
След регулярна процедура за промяна на предназначението на земята е издадено разрешение за временно ползване на 196 кв. м земеделска земя за неземеделски нужди от Областна дирекция „Земеделие“ - Смолян.

Собственик на имота е Сдружение "Рожен - наследство в бъдещето".

Предоставена е схема за поставяне на временен обект, има и становище на регионалната инспекция по околната среда и водите Смолян за съгласуване на обекта.

Разрешението за строеж и поставяне е издадено от главния архитект на община Смолян.

Проектът предизвика разгорещен дебат в българското общество. Срещу него се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, които не желаят поредната приумица, този път подкрепена от президента Румен Радев, да загрозява българската природа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

311

Анонимен

преди 10 месеца

СЛЕДВАЩИЯ ПРОЕКТ НА СИМЕОН КАРАКОЛЕВ ЩЯЛ ДА БЪДЕ ИЗДИГАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ ТРИБАГРЕНИК В КОСМОСА. ПРЕДВИЖДА 1 200 000 АГНЕШКИ КОЖИ ДА СЕ ОБРАБОТЯТ ЗА ГАЙДИ, ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗА ЕЛАСТИЧНОСТ И ПОДСИЛЯТ С ЛИКРА, СЛЕД КОЕТО ДА СЕ БОЯДИСАТ УСТОЙЧИВО С ТРИТЕ ЦВЯТА. СЪШИТИ В ОБЩО ПЛАТНО С РАЗМЕР 832х520 МЕТРА И НАПЪЛНЕНИ СЪС СМЕС ОТ ХЕЛИИЙ И ВОДОРОД, ДА СЕ ИЗДИГНАТ В КОСМОСА. БАУМГАРТНЕР РЯПА ДА ЯДЕ. ТЪРСЯТ СЕ ДОБРОВОЛЦИ ЗА ОВЧАРИ, ДЕРАЧИ НА КОЖИ ЗА ГАЙДИ И ШЕВ И КРОЙКА...

310

Анонимен

преди 10 месеца

СИМЕОН КАРАКОЛЕВ ПРЕД БНР "НИЕ ПРАВИМ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪБИТИЯ В БЪЛГАРИЯ, АКЦЕНТИРАЩИ ВЪРХУ БЪЛГАРЩИНАТА. ОЧАКВАМ ПОЛОВИН МИЛИОН ДА ПОСЕТЯТ ПИЛОНА..." БРАВО,БРАВО КОГА ИЗСТРЕЛВАТЕ КОСМИЧЕСКИЯТ КОРАБ ДА ПОКОРИТЕ ВСЕЛЕНАТА?!...

309

Анонимен

преди 10 месеца

Този вид огромни пилони се произвежда в Турция.Знамето се сменя,но пилона ще си стои.А какво ще бъде поместено в пилона,само специално обучените хора знаят.

fallback