Снимка: БГНЕС

След като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска финансовият министър Асен Василев или негов заместник да обяснят на депутатите има ли пари в държавата за пострадалите от наводненията, това направиха и Иван Ченчев и Георги Свиленски.

Изказванията им провокираха Настимир Ананиев от ПП-ДБ да коментира, че наводненията са от няколко дни, не от вчера и всички институции съобщават какво се предприема.

Още по темата
"Над 100 военни са в Берковица, пожарни отводняват ,предприети са всички действия, които държавата трябва да предприеме. Нека да оставим изпълнителната власт да си свърши рабата, петък е, искате някакво политическо внимание, но можехте да внесе искане за изслушване досега", каза той.

Георги Свиленски му отговори, че е отишъл в Берковица 24 часа след наводнението и хората там очакват помощ.

"Тези 100 военни знаете ли какво правят? На площада на кръстовището с чашка кафе и цигара. Няма кой да им каже какво да правят, те са отишли, но стоят, а хората сами изнасят наводнените си къщи, няма къде да спят. Заради това искаме да знаем какво е свършила държавата, има ли нужда от пари, от помощ, защото е минала една комисия и е отчела щетите през къща, а не във всяка. Не 3 пъти, а 330 пъти ще поискаме това изслушване", закани се той.

Ирена Димова от ГЕРБ отсече, че също е била в Берковица и институциите са на място.

"Не политизирайте от тази трибуна. Няма нужда от почистване там", настоя тя и добави, че кметът е на мястото си.

Христо Проданов от БСП пък коментира, че кметът на Етрополе е на почивка на плажа в Гърция.

Председателстващият заседанието на НС Никола Минчев съобщи, че финансовият министър няма как да дойде в парламента днес, защото е на заседание на ЕКОФИН.

Петър Петров от "Възраждане" пък поиска МВР шефът в НС отново заради наводненията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase