Снимка: БГНЕС
fallback

Иван Гешев иска да се върне като прокурор във Върховна касационна прокуратура.

"Малко по-рано днес бяхме уведомени, че във ВСС е постъпила молба от Иван Гешев за възстановяването му като прокурор във ВКП. По нея няма произнасяне засега. Ще разгледаме молбата му, той има желание отново да се върне като прокурор", заяви Калина Чапкънова, член на Прокурорската колегия на ВСС, пред БНТ.

Чапкънова сподели, че днес прокурорската колегия е решила, че следва тя сама да избере заместник на Гешев, тъй като законът не предвижда конкретна норма как да се процедира.

"По аналогия избираме като при освободен административен ръководител. В такъв случай избираме измежду заместниците на този административен ръководител. Това беше поводът да се насочим към Сарафов. Ние определихме формални критерии, при които да процедираме при избора си. Господин Сарафов е най-старшият от всички заместници. Той беше на първо място и затова нашият избор беше съсредоточен върху него", каза още Чапкънова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Хахаха ;-)))

преди 1 година

Трябва справка, която комисията за атестиране и конкурсите трябва да изготви, както и становище на Етичната комисия! Гешев и Етика?!

21

Мнение

преди 1 година

Повече от 3 години имахме за главен прокурор лице, което нямаше професионалните и нравствени качества.

20

Истината!!!

преди 1 година

Гешев не отговаряше на изискванията за поста главен прокурор!!!

fallback