Снимка: БГНЕС

Министър Калин Стоянов ще иска пълна информация по случая, за да се запознае с действията на служителите, изпратени в кино "Одеон", когато поддръжници на "Възраждане" са нахлули и са прекратили прожекция на филм.

Според предварителни данни, предоставени от СДВР, след сигнал на мястото са изпратени униформени. Там е установено, че привърженици на политическа партия и група граждани, дошли на прожекция, са влезли в словесен сблъсък. Организаторът на прожекцията е решил да я прекрати, върнал е парите на закупилите билети. Не е имало физическо насилие между двете групи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера демонстранти с тениски на "Възраждане" обсадиха столичното филмотечно кино "Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" и не допуснаха прожекция на филм, който е част от програмата на ЛГБТ фестивала "София прайд". На кадри от мястото се вижда група хора, които държат плакати с надписи срещу "педофилията" и ЛГБТ правата пред входа на киното.

По това време в салона е трябвало да бъде прожектирам филмът "Близо", част от "София прайд филм фест". Според афиша филмът е подходящ за зрители над 18 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase