Снимка: БГНЕС
fallback

СДС поиска оставката на шефа на БЧК заради присъствието му на прием, организиран от посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова.

"В СДС сме възмутени от присъствието на председателя на БЧК Христо Григоров на приема в руското посолство в София, организиран по случай предстоящия Ден на Русия (12 юни).

Докато Кремълските агресори избиват невинни хора в Украйна и предизвикват хуманитарна катастрофа с взривяването на язовира Каховка, шефът на организация, която трябва да олицетворява хуманност и солидарност в най-висша степен,коленопреклонно се явява пред Митрофанова да изрази верността си към Русия и Путин.

Този човек вече  няма нито морална, нито институционална тежест и незабавно трябва да освободи поста си. В противен случай ще дискредитира Българския червен кръст не само в България, но и в целия свободен и демократичен свят, към който Григоров очевидно не принадлежи!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 10 месеца

Още ли не са измрели тези дъpти и безродни доносници от сДС?!

49

В.

преди 10 месеца

БЧК не е ли надпартиен?

48

баба мара

преди 10 месеца

безделниците от сдс нямат работа и чакат само за нещо да се захванат аз неосъждам визитата в посолството на русия а питам какво прави гл прокурор впосолството на сащ

fallback