Снимка БГНЕС
fallback

След над два часа дебат Пленумът на ВСС реши да оттегли първото предложение за отстраняването от длъжност на главния прокурор Иван Гешев. Това стана с гласовете на 17 кадровици, а 3 бяха "против", съобщава "Дневник".

Сред тримата гласували "против" е и Гешев, който обясни, че гласувал така, за да се защити.

Така остава съдебните кадровици да гледат само второто искане, подписано от 4-ма магистрати. То е за уронване престижа на съдебната власт, тъй като Гешев е заявил, че в НС има  "политически боклук", който трябва да бъде изметен.

Гласуването на оттеглянето на искането ще може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд, решиха още от съвета.

Oще по темата

Преди това шестимата вносители оттеглиха искането си без мотиви. По-късно те признаха, че са приели становището на съда, че Гешев не е викал израелския експерт на мястото, където е била взривена колата му. намекнаха обаче и, че в обществото се създава усещане за натиск върху тях. "Предпочитам искането да не бъде гледано, отколкото да има усещане за въздействие", каза Огнян Дамянов.

Преди тези обяснения кадровиците обявиха почивка, за да направят справка как точно да постъпят по казуса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 10 месеца

Емоционалното състояние е било на "гърмян заек". И размисли, кой е ловджията, Боко, Къро, Мъро, Пепи, Галев, Путин, Лукашенко?

21

Анонимен

преди 10 месеца

"Сарафов и Седемте джуджета"

20

Анонимен

преди 10 месеца

Не мога да не отбележа, колко е хубава Калина Чапкънова. Това трябва да се отбележи в протокола.

fallback