Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Пленумът на ВСС започна заседанието си, на което се очаква да се произнесе по допустимостта на второто предложение за установяване на основания за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, направено от четирима членове на Прокурорската колегия.

На заседанието присъства и главният прокурор Иван Гешев.

Предложението е направено от Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов. То е заради евентуални действия, които накърняват престижа на съдебната власт и по конкретно, изказване на Иван Гешев, в което той използва израза "политически боклук".

На 1 юни Пленумът на Висшия съдебен съвет допусна събирането на доказателства по предложението от шестима членове на Прокурорската колегия на ВСС за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор. То е заради евентуално допуснато тежко нарушение на служебните задължения и е подписано от Георги Кузманов, Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Светла Бошнакова, Огнян Дамянов и Гергана Мутафова.

ВСС днес ще прецени дали да обедини двете предложения в едно производство.

Гледайте на живо тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 10 месеца

Мафията се събира да уволни един неин бивш член, който е отказал да изпълни заповедта на Мафията, получена по писмо от Пепи Еврото, който избягал; с поръчител политически сектантски бос от парламента. Ситуацията се промени. Фактите вече са други, след Големите разкрития. Трябва да преоценим членовете на Мафията и техните нови роли. Гешев се еманципира, останалите членове на Мафията искат да накажат неговата еманципация и отказ да изпълни тяхна заповед, боко се крие в парламента и чака.

36

777

преди 10 месеца

Нека се занимават с работа да фиксират присъдите особено когато има смърт -за тези употребени алкохол друга или коктейл от тях, за тези които карат с превишена скорост - това си е умишлено убийство. Не да ми се занимават с Гешев - да се разривът за Нексо, за дадените 500К от посредника С Дончев и много други.

35

Алооо 27-я

преди 10 месеца

стига с тези комунистически лозунги, я ми обясни като живота не е само пари ти без пари ли съществуваш, без пари ли си купуваш лекарства и храна, без пари ли ходиш на екскурзии (ако ходиш ), без пари ли празнуваш каквото празнуваш и т.н., всичко в този живот се плаща с пари, живота хубав или лош е зависим от пари ЯСНО ! Ако можеш докажи ми, че не всичко е пари !

fallback