Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

От 7 юни до 20 юни ще се извърши изплащането на пенсиите през юни чрез пощенските станции. Това съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).

Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 юни.

От Националния осигурителен институт също така информират, че на сайта на института има нова електронна услуга, свързана с правото на хората да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия или на добавката за чужда помощ и след изтичането на срока на експертното решение на ТЕЛК или НЕЛК. Става въпрос за времето до издаването на ново такова решение от съответните комисии, в случай че е налице забавяне в медицинската експертиза при преосвидетелстването.

Пенсионерите могат в реално време да се информират дали за тях към НОИ има подадена информация за тяхното преосвидетелстване от органите на медицинската експертиза. Тя е достъпна през рубриката електронни услуги и справки по ЕГН и ПИК на НОИ в услуга на пенсионера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 10 месеца

Те ромеите знаят кога пенсионерите вземат пенсийте като ги причакат лабут и ги ограбват

1

Анонимен

преди 10 месеца

Ами то всеки месец ги изплащат на тези дати. Къде е новината?

fallback