Снимка БГНЕС
fallback

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров, в което настоява възрастните и хората с увреждания да бъдат приоритетна група при отпускане на помощите за отопление.

Oще по темата
Ковачева обръща внимание, че тези групи хора не са изведени изрично в проектопромените в Наредбата за целевата помощ, публикувани за обществено обсъждане до 1 юни. 

Омбудсманът подчертава, че заради влошеното си състояние, хората с увреждания имат специфични потребности и нужда от допълнителна социална подкрепа и че необходимостта от помощ е обусловена от изискванията на международните правозащитни актове, по които държавата ни е страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Иванов

преди 10 месеца

Само с увреждания и аз съм с увреждане но нямам ТЕЛК значи аз нямам права за нищо а само задължения и тази Диана защо още няма решение да не се позволяват имотни сделки и сделки с коли без платени здравни нали

2

Анонимен

преди 10 месеца

То всеки втори ром е с ТЕЛК и уврежданя без реално да имат такива, точат пари от бюджета, сега за капак същите ще са с предимство и за енергийни помощи, че са им малко другите 100 вида помощи.

1

Анонимен

преди 10 месеца

омбудсмана същия безделник като прокуратура ,съд ,хилядите агенции ,бнт бнр ненужен човек на заплата с армия от чиновници,тия хора не могат да си заработят и дневната надницата

fallback