Снимка: БГНЕС
fallback

Изтребител МиГ-29 с монтирани двигатели от Полша е готов за летателна експлоатация, съобщиха от Военновъздушните сили в своята официална страница във Facebook.

Очаквам да има облитане на материални части и още един изтребител МиГ-29 да влезе в строя с двата двигателя, които страната ни получи от Полша, каза в средата на май служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по време на парламентарния контрол.

България получи по един самолетен двигател за МиГ-29 от Полша в края на март и средата на май. Още през януари Стоянов съобщи, че два двигателя за МиГ-29 ще пристигнат от Полша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Бай Дрън

преди 10 месеца

Хехе, 46, та то средния живот на един средностатистически Ф16 е под 2500 часа :) Тия фърчила рядко се задържат повече. Я гарга ще ги свали, я камъче по пистата, я ще обвиним извънземните за нескопосано измисления самолет.Това нещо става за сваляне на метеорологически китайски балон, но му трябва една седмица подготовка.

43

Я, па Я

преди 10 месеца

С парите които пръснахме за ремонти и поддръжка на тези кошници можехме да си купим поне още една ескадрила F16/ B70. и вместо 16 щяхме да имаме 32 самолета. Освен това ресурса на двигателите на МиГ29 е 2500 часа. Този на двигателя на F16 е 18 000 часа. Руснаците така ни доят вече 30 и... години. Летят по границите, ние по задължение пращаме мигове и стопяваме ресурса. Така пак им наливаме пари за ремонт и поддръжка. И руските сволъчи на служба в БА, 30 г. не позволяват превъоръжаване.

42

Я, па Я

преди 10 месеца

МиГ29 се управлява с метални проволки. F16 блог 70/72 изцяло компютъризиран. Всичко в него е от F35. Само дизайна е от F16 но изработен от нови композитни материали с поглъщане на радарни вълни. F16 / 70 не е 5то поколение но е много близо. Коефициента му на откриваемост е само с 20% по нисък от този на F35. Може да открива цели на дистанции от 280 км. а чрез сателитна връзка и много по далеч. Поразява цели на дистанции до 180 км. На фона на това МиГ29 е повече от скромен.

fallback