Снимка БГНЕС
fallback

Над 320 000 домакинства от уязвимите групи ще получат по 148,35 лв. еднократна помощ за отопление, реши правителството на редовното си заседание.

Министерският съвет е приел седмо изменение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г„ с което се осигурява финансов ресурс в размер на 47,5 млн. лв. по механизма REACT-EU.

Средствата ще се използват за финансиране на мярка „Подкрепа за достъпна енергия“ SAFE, по която домакинства ще получат еднократна помощ, за да покрият разходите си за електрическа и топлинна енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Данъкоплатец

преди 10 месеца

Колко процента от тези 320 000 домакинства са на трудови пенсионери и на хора с тежки степени на инвалидност? За останалите и сами можем да се досетим какви са. Имало недостиг на трудещи се във всички сфери на икономиката ни, но въпреки всичко здрави и прави пълнолетни индивиди под 60 г. получават какви ли не помощи, защото били хем безработни, хем многодетни! И все на наш гръб.

13

анонимен

преди 10 месеца

Прав е анонимен за тарикатите. Аз познавам няколко баби със сигурност с немалко пари в банките, но такова реване реват, че ако ги чуете, ще им купите един хляб. Май май доста са такива, смууучат помощи без нужда.

12

анонимен

преди 10 месеца

Да, но наистина болните да вземат, а не измислените. А за парите на бизнеса сега признаха, че неправомерно са раздавали помощи на печеливши бизнеси и се чудели по какъв начин да си върнели парите. Ако вие сте съгласен някой тарикат да прибира парите, дето вие сте изработил, аз не съм съгласен нито за моите, нито за вашите пари, ако сте изработил такива.

fallback