Снимка БГНЕС
fallback

Протест срещу президента Румен Радев е насрочен за тази вече от 18:30 часа на площада пред Президентството. В него ще се включат и представители на ПП-ДБ.

"Ние ще сме там! Елате заедно да защитим парламентарната република и европейското бъдеще на България!“, написаха от Коалицията във Фейсбук страницата си. Към публикацията е прикачен и линк към събитието. 1,7 хил. души са отбелязали отдолу, че ще присъстват на протеста.

Oще по темата
"Всички граждани, подкрепящи европейския път и спазването на Конституцията, са поканени!", пишат още организаторите на групата.

Акцентите в протеста са:

1. Европейският път на България! Българските институции трябва да изпълняват задълженията ни като достоен член на ЕС и НАТО.

2. Спазване на конституционните механизми за парламентарно управление и редовно правителство

3. Чл. 1 (3) от Конституцията: Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Припомняме, че вчера Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на представителите на ПП-ДБ, но им препоръча да не го реализират. В петък Радостин Василев, тогава все още от ПП, разпространи записи от заседание на Националния съвет на ПП, в които се обсъжда и президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

ПРОБУЖДАНЕ

преди 10 месеца

Едно нещо трябва да бъде осъзнато: ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ЕДНО НИЩО! Имат медии, имат НПО-та, имат на практика безгранично финансиране, имат си медиите, цялата администрация е овладяна, овладяни си до голяма степен службите, прокуратирата, съд. НО ТИ НАТРОДЕ, ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ МНОГО, ВИЕ СТЕ МНОЗИНСТВОТО! 35 ГОДИНИ ВИ РАЗЕДИНЯВАТ И ПРОТИВОПОСТАВЯТ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. НИКОЙ НЯМА ДА ВИ "ОСВОБОДИ", ОСВЕН САМОТЕ ВИЕ СЕБЕ СИ! ГЛЕДАЙТЕ, СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, МИСЛЕТЕ И ПОЧУВСТВАЙТЕ. ИЗХОД ИМА!

209

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

преди 10 месеца

Държава, в която ПОCOЛCTВОТО определя дневния ред; в която "ЖъЛтoпaBeтHиците" се "считат" за елита на обществото; в която НПО-тата пишат учебниците и вероятно се намесват в различни сфери на политическия, икономическия и културния живот; в която медиите обслужват тясно-политически и чужди интереси; в която народа е смачкан, уморен и обезверен. КАКЪВ Е ИЗХОДА? СЪБУЖДАНЕ. СЪБУЖДАНЕ НА ДУХОВНОСТТА, КОЕТО ОЗНАЧАВА ОСЪЗНАВАНЕ, ПРОБУЖДАНЕ НА ВЯРАТА, ЛИЧЕН ПОГЛЕД НА ВСЕКИ КЪМ СЕБЕ СИ, БЕЗ ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ

208

ЕДНА КРАЧКА.....

преди 10 месеца

ЕДНА КРАЧКА ОСТАВА ДО НАЛАГАНЕТО НА ВОЕННА ДИКТАТУРА....... 9.09.1944

fallback