Снимка БГНЕС

В реалити форматите "Ергенът", "Един за друг", "Кошмари в кухнята" и Hell's Kitchen няма нарушение на Закона за радиото и телевизията. Това гласуваха членовете на Съвета за електронни медии на заседанието, което се проведе днес, след като се разгледа докладът от дирекция "Мониторинг и анализи" относно наблюдения на реалити формати.

Всеки сезон се правят проверки дали предаванията спазват медийния закон.

И четирите формата, които са били обект на наблюдение, имат спонсори и са с продуктово позициониране.

Две нови неща има във втория сезон на риалитито "Ергенът" по Би Ти Ви, където 20 участнички се състезават за сърцето на пианиста Евгени Генчев. Едното е, че този път предаването има ясно обозначение, че не е за деца под 12 години. А другото е, че в него участва по-едра дама, която става обект на коментари от други участнички, но намира подкрепа в лицето на ергена. Еротиката и този сезон има сериозно присъствие, а някои от участничките си разменят остри реплики, но вулгарните думи са цензурирани.

От доклада стана ясно, че общо 20 писма от зрители са постъпили в СЕМ с критика за консумацията на алкохол, дискриминационното отношение към жените, вулгаризмите и други, но посоченото в тях не е отчетено като нарушение.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase