Снимка БГНЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу присъдата на Окръжен съд – Благоевград от 15.05.2023 г., с която подсъдимите Александър Манолев (като подбудител и помагач) и Ана Димитрова (като извършител) са признати за невиновни за престъпление, свързано с представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Още по темата

Обвинителният акт е бил внесен в съда на 07.10.2019 г., 5 месеца след започване на досъдебното производство по разследвания случай.

На първа съдебна инстанция делото продължи около 3 години и 6 месеца.

Предстои произнасянето на Софийския апелативен съд по внесения от прокуратурата протест срещу оправдателната присъда на Окръжния съд в гр. Благоевград.

Според обвинението от началото на януари 2013 г. до 14 октомври 2015 г. Манолев и Димитрова са представили пред Държавен фонд "Земеделие" неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността "Чинар куши" край Сандански, за да получи ЕТ на Димитрова 391 160 лв. по европрограмата за развитие на селските райони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase