Снимка БГНЕС
fallback

От днес, 15 май, влизат в сила новите правила за шофьорските изпити, съобщава БНТ.

Едно от най-значимите изменения в тях е това, че маршрутът по време на изпит ще бъде задаван електронно от навигация. До този момент това се правеше от изпитващия член на "Автомобилна администрация".

Председателят на комисията ще влиза на изпит с таблет, в който са вкарани предварително различни маршрути. Преди започването на изпита, кандидатите за шофьорска книжка ще избират на случаен принцип трасето, по което ще преминат. Докато трае самото пътуване, насоките ще бъдат задавани гласово от устройството.

Промените се предвиждат и при изпитите на листовките, като там ще има вече и интерактивни клипове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 11 месеца

Нека да отпаднат изискванията за 10к.л и.те ще взимат, книжки редовно и няма да има птп ате си купуват книжки и дипломи и ище умираме всеки ден по времето на Живков нямаше тапя за книжки и хората си взимаха.редовно а сега ги купуват и птп всеки ден

14

Анонимен

преди 11 месеца

До след взимане на - това би било терор! Аз и мои връстници навремето не сме имали изобщо кой да седи до нас, но нито аз, нито никой от познатите ми взели книжка по мое време не направи ПТП. Проблемът е в днешната разюздана младеж, на която трябва да се сложат безкомпромисно юздите, без значение чий човек си.

13

...

преди 11 месеца

като цяло закони може и да има! Но пък наказанията са никакви! и даже и да има наказание то е условно! спомням си преди 4-5г като четох, че имало "шофьори" с по 30000-40000 не платени глоби! И си викам и ко като имаме закони! Сега гледам и тоя убиеца на Милен Цветков! има снимки с него по дискотеките! А се води домашен арест! Бе даже и изпит по ядрена физика да сложите на шоьорския изпит! пак ше имате платени книжки! щото НАКАЗАНИЯ НЯМА У ТАЗ държава!

fallback