Снимка БГНЕС

"Ако главният прокурор не се е придвижвал с брониран автомобил, Висшият съдебен съвет трябваше да свика извънредно заседание и да избира нов главен прокурордствието.Мога да потвърдя думите на директора Борислав Сарафов, че устройството е било предназначено за убиване, а не за сплашване“, каза пред БНТ Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

"Това не е опит за атентат, а атентат. И опит за убийство", коментира той опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. По неговите думи, това е мнението на експертите от специализирания отряд за борба с тероризма. Взето е вече и становището на водещ световен експерт по антитероризъм и взривове.“ Ако се наложи, по време на разследването официално и по надлежния ред ще се изиска помощ от такива специалисти. Работи се по всички възможни версии", заяви Тодоров.

Още по темата

."Доста професионално изпълнение - взривът е задействан точно, когато автомобилът, с който се е движел главният прокурор, е минавал покрай него. Със сигурност е планирано мероприятие, подготвяно дълго време. Не мога да потвърдя информацията, която излезе, че по друг маршрут е имало друго взривно устройство. Не отричам, но и не потвърждавам. Подготовката е била много сериозна. Уцелен е и момент, в който може би и самата бдителност около главния прокурор е била намалена. За да се стигне до такъв взрив, явно има пропуски на много места", заяви още Ясен Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase