Снимка: Helpbook

В днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info на първо място ще ви запознаем с такъв касаещ системно нарушаване на обществения ред:

"В кв. "Дървеница" убежище намират група бездомници, които всяка вечер си опъват пособия за спане, с часове вдигат шум, викат и се псуват един друг. Често пъти това продължава и сутрин. Освен шума, въпросните индивиди считат района за тяхна тоалетна и вършат всички свои дейности по изхождане, уриниране в пространството около или директно по блока. Отваряйки си прозореца вечер или сутрин, десетки семейства с деца са изправени пред възможността да наблюдават ритуали по използване на открита външна тоалетна от тези типове и да научат всички псувни, защото постоянно се псува, обижда и вика. Моля за съдействие да се прекрати това безумие.“, пише в сигнала.

Друг наш потребител не пести цветистия си език по повод изхвърлени вехтории директно на тротоара: „На ул. "Враня", на ъгъла с ул. "Айтос", от няколко дни има купчина вехтории (дрехи, обувки, книги и т.н.) извърлени от неблагонадеждни граждани и разпилени и разнесени по целия тротоар от други още по-неблагонадеждни такива. Тротоарът ни е заприличал на сцена от документален филм за кв."Филиповци". Моля да бъдат взети някакви мерки и се надявам лицата, отговорни за тази смрад, да бъдат застигнати от някаква форма на справедливост - по един, или друг начин.“

Получихме и сигнали за изоставени и опасни сгради и съоръжения, които красят различни квартали на столицата. В район „Слатина“ изоставена, недостроена сграда е превърната в сметище и в свърталище на бездомни котки и е развъдник на болести. Сградата стои отдавна недостроена, със сигурност повече от 10 години. Не е обезопасена и е опасна за деца, които могат да паднат от някой етаж или от покрива.

От район „Триадица“ ни писаха за опасен срутващ се мост, от който все по-често падат отломки в реката, което ще предизвика затлачването й, а преминаването по него никак не е за препоръчване.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase