Снимка: Bulgaria ON AIR

Журналистът Мария Касимова-Моасе се завръща с нова порция чувство за хумор. Този път тя представя "Записки от Шато Лакрот: Резиденция Злокучане".

"Представям втората част на аудиосериала и книгата "Записки от Шато Лакрот". Мястото е измислено. Българка, омъжена за французин, прекарва едно лято там и "нападат" роднините ѝ от България. Реших, че е справедливо във втора част френските роднини да ги нападнат в село Злокучане. Има много веселие", разказа Касимова-Моасе в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ съжителството между българка и французин може да "роди" изключително приятни събития.

"Хората очакват да има подигравка, но всъщност няма такава. През смеха може да се покаже толкова много любов и взаимност", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Според Касимова-Моасе хуморът е силно необходим на българите, тъй като "всичко стана твърде сериозно".

"Нямам рецепта за това как да разсмея хората, но може би вече съм с такъв опит и на такава възраст, че не ми е необходимо всички да ме харесват. Какво по-хубаво от това да разсмея искрено хората", сподели тя, като допълни, че психолози препоръчвали книгата на своите пациенти.

Гостът подчерта, че написването на книгата ѝ е отнело около 6 месеца.

"Има вдъхновение от моята лична история. Бяхме на гости на моите свекър и свекърва във Франция, така че има много вдъхновение от французите", призна журналистът. Касимова-Моасе планира да напише трета книга от "Записки от Шато Лакрот".

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase