Спасителите на малкия Сашко от Перник и още над 30 личности, направили добро, получиха титлата "Достоен Българин" на церемония в Националния дворец на културата. Събитието се провежда за 20-а поредна година, а инициативата е на вестник "24 часа".

От днес ветеранът от войната Димитър Димитров ще носи с гордост и чест титлата "Достоен Българин". След като се завръща от ужаса на военните действия в Афганистан Димитър започва да строи църква в родното си село Искър.

"Личната ми кауза е за построяването на храма "Света Параскева" в селото ми Искър и с вярата да покажа на хората, че преди всичко трябва да правят, да градят", разказва Димитър.

Той започва каузата си преди 3 години, като стъпка по стъпка реализира своята мисия. Той се вдъхновява от историите на дядо си, който му завещава да не забравя родното си село. Затова Димитър иска да докаже, че младите хора зачитат вярата и се грижат за развитието на общността си.

"Обичам родното си място и затова се грижа за него и в частност за моето малко селце, за да докажа, че малките населени места не са забравени от хората", каза още ветеранът.

Димитър се определя и като оптимист. Той вярва в доброто у хората и иска да предаде на своето семейство урока, че доброто е заразно.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase