Снимка: БГНЕС

Тежък и натоварен е трафикът по основните магистрали и пътища в страната, установи проверка на Dnes.bg. На много места са се образували тапи и движението е с доста под нормалната скорост.

Тежка верижна катастрофа стана на магистрала "Тракия" в ранния следобед. Инцидентът е станал около 100-ния километър в посока София между Пловдив и Пазарджик.

Още по темата
Образувало се е огромно задръстване, като очевидци в социалните мрежи твърдят, че колите едва помръдват.

От кадри, разпространени в социалните мрежи се вижда, че са се ударили четири коли. Има ранени, но на този етап няма официална информация за състоянието на пострадалите.

Изключително интензивен е трафикът към столицата и след Ихтиман.

Много натоварено е и движението по пътя Варна – София и в двете посоки. Две леки катастрофи в Ловешко създадоха допълнителни затруднения на движението, съобщава репортер на Dnes.bg. На отделни участъци преди магистрала „Хемус“ колите се движат буквално с 10-20 км в час в посока София.

Интензивен е и трафикът по самата магистрала "Хемус".

Трафикът от Северозапада към столицата също е силно затруднен.

На пътя към столицата колоните започват още преди село Ребърково и продължават до Лютидол. Според публикации на пътуващи в социалните мрежи се чака най-малко 20 минути, за да се премине, съобщава "24 часа".

Движението по магистрала "Струма" също е изключително интензивно. Почти затапен е трафикът по Е-79 и АМ "Струма" край Симитли в последния почивен ден за Великден.

При пътен възел Симитли-Банско се събират пътните потоци от Банско по път 2-19 и гръцкият-по Е-79. След Симитли началото на АМ "Струма" от 105 до 102 километър по след обяд се образува тапа.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase