Снимка: БГНЕС

От платформата "Ние, потребителите" предупреждават да се внимава с великденски промоции в навечерието на празника. "Разпродажба", "сега", "за кратко", "специална оферта", "акция" - това са само част от посланията в червено, с които магазини за хранителни стоки привличат клиенти към отделени на обособени щандове великденски стоки.

Те най-често са за шоколадови и захарни изделия, бои и декорации за яйца, съобщиха от платформата. За тях е спазено изискването да се посочи предишната цена, от която е извършено намалението, както и новата, която е най-често между 20 и 25%. В други случаи обаче не се посочва нито старата цена, нито процентът отстъпка.

За да не станем жертва на нарушения и нелоялни практики, от "Ние, потребителите" съветват да не сравняваме по цени дори и на пръв поглед един и същи продукт, защото в различните магазини той може да се предлага в различни разфасовки, предаде БНР.

За правилния избор на стоки от един вид на различни производители ще ни помогне да гледаме количеството и качеството на тези продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase