Снимка БГНЕС
fallback

След разпоредените от земеделския министър засилени проверки на камионите с украинско зърно, които влизат в България, вече има върнати камиони заради констатирано лошо качество на внасяния слънчоглед. Това съобщи пред БНР добруджанският зърнопроизводител Йордан Апостолов.

"Тази информация я имам от митнически служители на ГКПП "Кардам". Има проби, които не отговарят. Аз ще изискам веднага след празниците по Закона за достъп до публична информация, информация от централната лаборатория на Агенцията по храните колко проби има пристигнали при тях и за колко от пробите, които са изследвани, има наличие на вещества, забранени за употреба в Европейския съюз", каза той.

Според Министерството на земеделието обаче това не отговаря на истината. За "Хоризонт" от агроведомството коментират, че няколко камиона изчакват резултати от пробите за ГМО, всички проби за радиоактивност са отрицателни. Има само един камион, който не е бил допуснат в страната и то не заради забранени вещества, а заради наличие на вредители в зърното, посочват те. Засилените проверки у нас продължават.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Разбира се, че ще има върнато украинското зърно, зърнената мафия у нас скача яко, иска да държи цените високи, нали народа трябва да се гърчи. Ама заслужава си го, като ги търпи.

21

Анонимен

преди 1 година

ВСЕ ОЩЕ ИМА НАИВНИЦИ ДА ВЯРВАТ НА ПОЛЕГНАЛИТЕ МЕДИЙ.

20

Анонимен

преди 1 година

Да ама не. Върнатото "украинско" жито може и да е наше. Просто замяна. Нашето ще храни есесовците, а украйнското ще ни трови тук.

fallback