Снимка: Helpbook

През последните дни в платформата на Helpbook.info получихме сигнали от граждани по различни проблеми.

Ето и част от тях: "От лаборатория е обявен промоционален пакет за изследване на гърлено-носен секрет и витамин В12. В обявените условия е указано да се изтегли талонът от страницата на сайта им. В него пише, че данните се попълват собственоръчно от пациента. В лабораториите обаче изискват печат и подпис от личния лекар. Това никъде не е обявено в промоционалния пакет, нито има такъв ред в талона, който да указва, че трябва подпис и печат от ЛЛ.

Така пациентът е умишлено заблуден и отивайки без измисленото допълнително изискване плаща пълната цена, за да не губи излишно време да търси подпис и печат от ЛЛ и отново да се връща в лабораторията. По телефона от централния офис на Рамус ми обясниха, че наистина такова е изискването, но не можаха да ми отговорят защо това условие го няма нито в обявата за промоционалния пакет, нито в талона. Промоционалният пакет е обявен за три месеца, но никъде не е отбелязана нито начална, нито крайна дата на промоцията. Надявам се на бързо съдействие от ваша страна, за да не изпадат в затруднение и да не бъдат подвеждани повече клиенти на лабораторията", завършва сигналът.

Изпратиха ни сигнал, който описва хаоса с издаването на електронни протоколи: "Като инсулинозависим диабетик, ми беше издаден от новите електронни протоколи за инсулин. Получих обаждане, че протоколът е издаден и ми бе казано да отида. Днес отидох при GP-то и ми се скара защо не нося хартиено копие на електронния протокол?. Отидох в кабинета на касата в поликлиниката (8-мо ДКЦ град София) и служителката ме посъветва да звънна на контактния център, което и направих. От контактния център ми казаха, цитирам - "кажете на GP-то да си прочете наредбата и че няма хартиени копия".

Върнах се при GP-то и тя каза, че не знае коя наредба да чете и нямала време. Звънна на няколко нейни колежки, които явно също не бяха чели наредбата. Накрая ме помоли за няколко дни отсрочка, за да проучи, и да си купя инсулин през това време. В аптеката ми се изсмяха, че инсулин нямало дори и за тези с протоколи, камо ли за свободна продажба. Кажете ми към кого да се обърна и кой може да ми съдейства?

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase