Снимка: БГНЕС
fallback

Жената, намерена мъртва в багажник на кола в София, е била в емоционална криза и се страхувала изключително много за живота си. Това каза представител на неправителствената организация, към която жертвата се обърнала за помощ преди време, пред Нова телевизия.

Oще по темата
Допреди смъртта си 32-годишната Кристина не била съвсем сигурна в това какво иска да направи. "Жените често решават да не подават веднага сигнал в полицията. Една от причините за това са, че в обществото битува схващането, че институциите няма да помогнат. Другият мотив са заплахи, идващи от страна на насилника", обясни специалистът.

Извършителят е имал собственическо чувство към нея и желание да я подчини.

"Първоначално тя се страхуваше да дойде до тук. После се срещна два-три пъти с психогог и веднъж - с адвокат. Оценена е с много висок риск за живота", каза още представителят на НПО.

Ние помагаме жените сами да подадат сигналите за насилие, адвокатите само консултират за детайлите. Жените, които са в риск, трябва бързо да подават сигнал, заяви специалистът. "В закона няма такова нещо някой друг да сигнализира полицията", уточни тя.

Тя разказа, че на 3-ти април вечерта полицията е започнала издирване на Кристина, а от неправителствената организация през цялото време са помагали на полицията.

Още за жестокото убийство вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Анонимен

преди 1 година

Това НПО защо не е подал сигнал в полицията, за къв че п са?

82

Анонимен

преди 1 година

"Когнитивен дисонанс"!

81

DRAGO

преди 1 година

ПОЛЕЗНОСТТА ОТ НПО-тата ...

fallback