Снимка: БГНЕС
fallback

Заплахите за бомби в училищата са дошли от страна, която е извън Европейския съюз, но те са били прекратени.

„От сряда до вчерашния ден заплахите бяха от 17-годишен ученик в София, който беше задържан. Той е заплашил огромен брой училища. Заплахите в сряда, четвъртък и в петък (29, 30 и 31 март) са дошли от него“, каза пред bTV главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Единични заплахи са отправени от „имитатори“, които също са били ученици и са установени. Обяснението им е било, че не искат да ходят на училище.

„В понеделник и вторник (27 и 28 март) водещата версия беше за хибридна атака от страна, извън ЕС“, добави той.

Предвидените наказания за тези сигнали за бомби са затвор до 5 години и глоба до 10 000 лв.

Тодоров коментира и акцията на европейската прокуратура, която влезе на проверка в Столична община заради съмнение за източване на евросредства при ремонти в столицата.

"Преди три дни е поискано съдействие от Европейската прокуратура за процесуални действия. Разпоредено е в петъчния ден да се извършат действията, тъй като прокуратурата е внесла искане в съда. Иззети са документи, извършени са претърсвания в четири офиси. В Столичната община са предали документи на ГДБОП", уточни Петър Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 1 година

Е Ко стана с хибридната атака от руски хакери :D :D :D

103

Анонимен

преди 1 година

Първата заплаха е с мейл от РУСКИ мейл сървър. Казаха го още първия ден. Кво се правят копейкаджийските ***? Но този РУСКИ мейл сървър е публичен, т.е. всеки може да го е използвал за заплахите. За да се разбере кой откъде, трябва съдействие от руска страна.

102

ББ

преди 1 година

деца са...използвани от радев,борисов и гешев да отклонят вниманието на хората!раша ни заплаши убийства децата ни в училищата!раша ни заплаши със...Сармат...ядрена ракета!раша ни обяви за вражеска хора!?!?и доган-боко предаващи Свободният Свят ви купуват животите на децата ви..."защтитниците ви"...не говорят бългаски,назначени са от...дпс-гроб...строящите руски потоци...и САЩ не го виждат?!?!?радев и обслужващите го са руски агенти...продават животите ви и Свободата ви!!!

fallback