Снимка БГНЕС
fallback

Вече са евтаназирани 5-те кучета, които в четвъртък сутринта разкъсаха 40-годишната санитарка в Долна Оряховица.

Умъртвяването им било нужно, за да се изследва дали в стомасите им има тъкани от наядената Мирослава, съобщиха от окръжната прокуратура във Велико Търново.

Oще по темата
Жената е издъхнала от остра кръвозагуба, причинена от множеството нахапвания, показала аутопсията.

Мъжът, който имал задължение да се грижи за животните, за когото още вчера „24 часа“ съобщи, че е арестуван, вече е с повдигнати обвинения за полагане на недостатъчно грижи за кучетата, умъртвили санитарката.

Наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова каза, че за това престъпление са предвидени до 5 г. затвор. Поискала е постоянното му задържане под стража, а мярката ще се гледа утре в Районния съд в Горна Оряховица.

Собственикът на животните се намирал в чужбина, но ще бъде призован за разпити по разследването.

Освен това за неупражнен контрол започва проверка на длъжностни лица и институции, неглижирали сигналите за начина на отглеждане на четириногите. Сред проверяваните от прокуратурата по реда на административния надзор ще са кметовете на градчето Йордан Байчев и на община Горна Оряховица Добромир Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Денчева

преди 1 година

Не е справедливо да се наказват невинни животни със смърт, без да се знае дори, дали те са виновни за смъртта на жената само, за да се успокои всеобщото недоволство и да се потули по-бързо случая. Сега много невинни животни ще платят с живота и здравето си, а истинските виновници ще останат ненаказани. Свободно живеещите кучета не са агресивни.Може някой да е пуснал кучето си и след инцидента да се е укрил.Във всеки случай, вината не е в животните, а в този, който не се е грижил правилно за тях

58

Докога!

преди 1 година

След дъжд качулка!!!

57

анонимен

преди 1 година

Ако убиеш куче в америка е 3 години пандиз но ако куче убие човек моментално го убиват.такав е закона.

fallback