Снимка БГНЕС
fallback

Служебното правителство ще бори с нова мярка високите цени на храните. Идеята е държавата ще отвори собствени магазини. Намерението бе лансирано от служебния земеделски министър Явор Гечев.

"Планирано е да се изгради един голям магазин, там където беше ресторантът в Министерство на земеделието, който ще е хранителен и ще продава продукти не само на „Ел Би Булгарикум“, но и продукция на университетите и редица държавни предприятия, както и на частни такива“, каза Гечев в интервю за БНТ.

След столицата тази инициатива можело да бъде разширена и в други градове. А продуктите на държавната млечна компания "Ел Би Булгарикум" на фиксирани ниски цени, ще бъдат пуснати и в други магазини, а не само във фирмените, каза Гечев. Той цитира проучване на Министерство на земеделието, според което отварянето на държавни магазини за хранителни стоки било желание на хората и затова служебното управление ще я реализира.

Земеделският министър обяви, че сайтът за сравнение на цените е "само една малка част" от "страшно много мерки", които смята да предприеме служебното правителство за изсветляване на нелоялните търговски практики и овладяване на поскъпването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 1 година

Време беше

38

Алекс

преди 1 година

Добра идея.Дано се реализира.

37

Анонимен

преди 1 година

Много добре, но!1. Всичко държавно бива грабено жестоко от власт имащите на деня и техните приближени!2. За разлика от 80-те, в момента държавата няма нищо освен Елби което е тука тука да го затрият една шайка некадърници3. За реализиране на такъв проект са нужни между 12 и 18 месеца при добър темп, а те правителствата не издържат по толковаАбе трагедия

fallback