Снимка: БГНЕС
fallback

ГДБОП разследва случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел "Киберпрестъпност" в главната дирекция.

От чужбина вероятно е изпратен имейла с бомбената заплаха получена днес в десетки училища в цялата страна. От свои източници в МВР.

Текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач, съобщават от БНР.

До момента експертите са проследили АйПи адреса на изпращача като е установено, че той не е български. До момента са засегнати поне 16 училища в София и десетки във Варна и Бургас.

От МВР уточниха че занятията в училищата се прекратяват или не по преценка на съответните директори. На много места у нас полицията вече е приключила с претърсването на помещенията и до момента няма открити съмнителни вещи, предаде БНР. В канала си в Телеграм организацията изпратила имейлите прокламира омраза срещу човечеството и децата. На профилната снимка е публикуван маскиран мъж с автоматично оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 1 година

Кои разполагат със специална техника, която не може да бъде засечена ?

18

Разследвали били ?

преди 1 година

Ако загинат деца, Министерството на образованието ще ги възкреси ли ? Или тия, които разследват ? Да му имам на българина дирния акъл ! Я да преминават на обучение по компютрите от дома !

17

Анонимен

преди 1 година

Е да, няколко дни преди изборите се извеждат от училищата децата и учителите и полицейски групи влизат в празните сгради необезпокоявани и без никой да знае какво правят вътре. Пък после как така Кирчо направо си казал на предизборна среща във Варна с отбрани бизнесмени, че резултатите от изборите ще са 5 % преднина пред ГЕРБ...

fallback