Снимка: БГНЕС

Напрежение след мача ЦСКА 1948 - ЦСКА. Двама са задържани, а няколко души пострадаха след възникването на физически сблъсъци.

Сред пострадалите е и кметът на Бистрица Самуил Попов, който е с леки наранявания. Той разказа, че е станал свидетел на бой и се опитал да го спре.

"Минах през центъра и видях как става бой. Не знаех кои са и кой какъв е. Просто исках да ги спра. Опитах да спра боя, но те не спираха. Едните бяха свалени на земята и въпреки това ги ритаха. Един от тях ме попита кой съм, казах, че просто искам да спра боя, но те не спираха и така...", заяви Самуил Попов пред БНТ.

Задържаните са на 41 и 46 години. По-младият от тях е с криминални прояви. По първоначална информация и двамата са фенове на ЦСКА. Мъжете ще останат в ареста на 8 РУ за 24 часа.

Пред полицейското управление пристигна екип на спешна медицинска помощ, за да прегледа част от пострадалите, които дадоха показания. Трима от тях, сред които и кметът на Бистрица, бяха откарани с линейката към болница за по-обстоен преглед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase