Снимка: Helpbook
fallback

Всички получени сигнали през изминалите, които постъпиха в платформата на Helpbook.info заслужават внимание, но ще ви запознаем само с част от тях.

Наш потребител от Габрово ни прати следното: "Искам да изкажа възмущението си от изискването на ОПТ Габрово, според което пенсионер, желаещ да си закупи карта за пътуване, трябва да донесе документ, доказващ, че е пенсионер. С каква система разполага ОПТ Габрово, че не може да се направи електронна справка по ЕГН, а връщат човек на 80 г. за хартиен документ? Не личи ли, че е пенсионер? Може би е с цел печалба от билетчета, защото този пенсионер вече е дал пари за билети до и от Автогарата и предстои да даде още толкова, носейки безценния документ. Освен това къде е намалението на картите, за което толкова се тръбеше?"

Възмутен потребител изпрати искане чрез нас към МОН за извършване на проверка: "В платформата УЧИТЕЛИ БГ попаднах на профил на "учителка" по испански език, която твърди, че граматиката не е първото правило при изучаването на какъвто и да е език и затова тя не набляга на граматиката в своите уроци с учениците, даже я игнорира възможно най-много. В качеството ми на дипломиран филолог испанист от СУ "Св. Климент Охридски", който цял живот се занимава с Лингвистика, намирам твърдението на въпросната "учителка" за фактологически невярно, подвеждащо спрямо учениците, абсурдно, уронващо престижа на учителската професия и обидно спрямо труда и образованието на нас - филолозите. Моля МОН да обърне внимание на профилите на "преподавателите" на сайта УЧИТЕЛИ БГ, защото написаното представлява сериозна опасност за нивото и качеството на образованието, което се разпространява чрез такива сайтове/платформи в България. Прикачено изпращам снимков материал на абсурдното твърдение, фигуриращо в профила на въпросната "учителка" по испански език, пропагандираща знанията си в платформата УЧИТЕЛИ БГ".

Сигнализираха ни и за нарушаване спокойствието на живущите в столичния район "Люлин": "Проблемът датира от около две години, от лятото на 2020 години. Състои се в това, че аларма на автоморга започва да се включва безпричинно и обикновено от петък, събота и неделя на интервали от време. От лятото на 2022 година спира за известно време до тази година 2023. В началото на месец януари отново се възобновява нейното безпричинно включване, но този път и през нощта, след 21, 21:30 часа и така на интервали до сутринта, когато някой от персонала я спре. През деня на работната седмица никога не се задейства, а само в почивни дни и през нощта. Моля ви за съдействие - собственикът да отстрани повредената аларма или да я отремонтира. Нека се включва, когато има проблем, но не и цяла нощ да пищи на интервали“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратитесигналдоотговорнитеинституции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 година

Докога МОН ще си прави експерименти с децата ни? В 122 у-ще изгониха кадърни учители и на тяхно място назначиха млади не кадърни ***, които не знаят за какво са там. А ние потърпевшите даваме луди пари за частни уроци. Не разбирам!!!

13

Анонимен

преди 1 година

Редовните мрънкачи, които все си измислят проблеми за са "сигнализират". Така се чувстват значими. Но заради такива реалните проблеми нито се виждат, нито се решават.

12

Учители БГ е сайт

преди 1 година

с абонамент, т.е. срещу заплащане всеки може да се рекламира като учител или преподавател по нещо си. Няма никакъв контрол дали човекът наистина има правоспособност и дали въобще съществува такава, напр. "учител по маникюр". Там се публикуват обяви от хора, които търсят начин да изкарат пари, като учат някого на някакви умения. Което не ги прави учители по професия, защото не са педагози и не работят в учебна институция. Но "критиците" реагират първосигнално - ето, вижте, това са БГ учителите!

fallback