Ирина Георгиева напуска България още в четвърти клас, но се завръща години по-късно с двойна магистратура.

Семейството ѝ емигрира в Монреал, Канада, а тя се прибира след 18 г. Владее френски, испански и английски, чете и пише на арабски език. От половин година е мениджър в международна консултантска компания.

Тя споделя, че би искала да създаде семейство у нас и най-вече – да сбъдва мечтите си не в Канада, а в България, разказва историята ѝ Петя Кертикова в рубриката "Завърналите се" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Успокоение е, че съм го направила най-накрая и че няма да си мисля какво щеше да бъде, ако не го бях сторила. Винаги като си тръгвах или пристигах - знаех, че имам билет за обратно връщане. Чувството да нямаш билет за първи път през живота си, това да си с 4 куфара и да започнеш отначало – не мога да го сравня с нищо", сподели тя.

В Монреал Ирина записва да учи политика и философия. Завършва с двойна бакалавърска степен, след което решава, че ще изкара и двойна магистратура на френски език.

Макар и от няколко месеца да е на родна земя, тя е намерила друга ниша, където да се развива. От шест месеца е мениджър в международна консултантска компания, като работи основно с Франция и Румъния.

У дома - в България, се прибира заедно със съпруга си Риан, с когото се запознава в Монреал.

"През 2018 г. направихме сватба в Алжир, защото той е оттам. Никога не съм виждала сватба с над 1000 човека, със седем рокли. Колкото повече обичат булката си, толкова са по-щедри. Мисля, че много ме обичат мен," спомня си с усмивка Ирина.

Сега започват от нулата, но казват, че искат да сбъднат мечтите си в България.

Вижте цялата ѝ история във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase