Снимка: БГНЕС, архив

Разбити улици, зеещи шахти, разрушени тротоари - такива са преобладаващите сигнали, които пристигнаха в платформата на Helpbook.info.

Наш потребител ни писа за окаяното състояние на улица в Благоевград: „След последните ремонтни дейности по подменянето на водопроводни тръби и елементи, извършени от фирма, улицата все повече заприличва на криво картофено поле. В частта на улицата, от номер 1 до номер 5, има шахти, които не са обезопасени и има реална опасност в тях да пропадне човек или животно. Не е нормално тези отвори да не са покрити или обезопасени, както и да няма някаква маркировка за това къде се намират, за да може лесно да се видят и избегнат. Очевидно тук се касае за непрофесионално и немърливо свършена работа, в ущърб на човешката безопасност. Моля да направите проверка по случая, като вземете нужните мерки и да покриете и маркирате шахтите, така че да няма инциденти“, пише в сигнала.

Писаха ни и за път в недопустимо лошо състояние, намиращ се в промишлена зона Илиенци. Според автора на сигнала това е единствен път до петролна база Лукойл и още няколко фирми, включително Чистота София. Пътят не е ремонтиран от няколко години, а дупките и неравностите по него са предпоставка за ПТП.

Получихме и оплакване от район „Изгрев“ за унищожени тревни площи от редовно паркиращи там автомобили: „Гледката е гнусна, колите спират напреки, успоредно и ако можеше щяха да влизат и между дърветата. Кой осъществява контрол, защото това състояние е ежедневно. Колите са над 20 всеки ден и вместо да се радваме на красива зелена площ с трева, гледаме тоя ужас, който става все по-голям. Кой ще понесе отговорността и кой ще възстанови зелените площи, които вече не съществуват. Такова е положението и в целия Изток. Къде са "паяците", глобите, инспекторите? Годината е 2023 и вече е време целият град да се зонира и паркирането да стане платено и да има строг контрол върху него.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase